Saturday, 28 January 2017

Lirik Lagu Photograph - Ed Sheeran Dan Terjemahan

Assalamualaikum semua :')

.

Macam biasa, kalau aku share lirik lagu, mesti ada makna di sebalik lirik lagu tu. Tak kisahlah makna apa pun, yang penting ada makna. Takdelah lagu yang maknanya tak masuk akal macam lagu tekkkkk. Huuu. Tak boleh mention tajuk lagu tu. Nanti free je kena kecam. Aku tak nak!!!

So... Lirik lagu kali ni yang aku nak share ialah lirik lagu Photograph by Ed Sheeran.

Asyik lagu english je. Mananya lagu Melayu. Kan???? Hehe. Actually, aku jarang dan kurang dengar lagu Melayu. Tapi takpe. Next entry aku share lirik lagu Melayu. Ada satu lagu Melayu ni yang aku rasa liriknya sangat menyentuh kalbu. Cewah!!!

Ok lah. Malas nak intro panjang-panjang. Ni, lirik lagu Photograph by Ed Sheeran.

Make sure korang baca lirik lagu ni sambil korang dengar lagu ni kat earphone. Barulah feel, kannn?

Ok, let's sing!

********************************************************************************

Lirik Lagu PHOTOGRAPH by ED SHEERAN

.

Loving can hurt, loving can hurt sometimes
Mencintai bisa menyakitkan, mencintai terkadang bisa menyakitkan

But it's the only thing that I know
Tapi itulah satu-satunya yang kutahu

When it gets hard, you know it can get hard sometimes
Saat keadaan terasa sulit, kau tahu kadang keadaan bisa sulit

It is the only thing that makes us feel alive
Inilah satu-satunya yang membuat kita merasa hidup

II
We keep this love in a photograph
Kita simpan cinta ini di dalam foto

We made these memories for ourselves
Kita buat kenangan ini untuk diri kita
sendiri

Where our eyes are never closing
Dimana mata kita tak pernah terpejam

Our hearts are never broken
Hati kita tak pernah patah

And time's forever frozen, still
Dan waktu selamanya beku, diam

KORUS
So you can keep me
Hingga kau bisa menyimpanku

Inside the pocket of your ripped jeans
Di dalam saku celana robekmu

Holding me close until our eyes meet
Mendekapku erat hingga mata kita
bertemu

You won't ever be alone, wait for me to come home
Kau takkan pernah sendiri, tunggulah aku pulang

Loving can heal, loving can mend your soul
Mencintai bisa menyembuhkan, mencintai bisa merajut jiwamu

And it's the only thing that I know, know
Dan itulah satu-satunya yang kutahu, kutahu

BACK TO II
We keep this love in a photograph
Kita simpan cinta ini di dalam foto

We made these memories for ourselves
Kita buat kenangan ini untuk diri kita
sendiri

Where our eyes are never closing
Dimana mata kita tak pernah terpejam

Our hearts are never broken
Hati kita tak pernah patah

And time's forever frozen, still
Dan waktu selamanya beku, diam

KORUS
So you can keep me
Hingga kau bisa menyimpanku

Inside the pocket of your ripped jeans
Di dalam saku celana bututmu

Holding me close until our eyes meet
Mendekapku erat hingga mata kita
bertemu

You won't ever be alone
Kau takkan pernah sendiri

And if you hurt me
Dan jika kau menyakitiku

That's okay baby, only words bleed
Tak mengapa kasih, hanya kata-kata berdarah

Inside these pages you just hold me
Di dalam halaman ini kau hanya
mendekapku

And I won't ever let you go
Dan aku takkan pernah melepasmu

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

So you can fit me
Kau bisa menaruhku

Inside the necklace you got when you were sixteen
Di dalam kalung yang kau miliki saat usiamu enam belas tahun

Next to your heartbeat where I should be
Di dekat detak jantungmu dimana
harusnya kuberada

Keep it deep within your soul
Simpanlah dalam-dalam di jiwamu

And if you hurt me
Dan jika kau melukaiku

Well that's okay baby, only words bleed
Yah tak mengapa kasih, hanya kata-kata berdarah

Inside these pages you just hold me
Di dalam halaman ini, kau hanya
mendekapku

And I won't ever let you go
Dan aku takkan pernah melepasmu

When I'm away, I will remember how
you kissed me
Saat aku jauh darimu, aku kan ingat
bagaimana kau menciumku

Under the lamppost back on Sixth street
Di bawah tiang lampu di belakang jalan Enam

Hearing you whisper through the phone
Mendengarmu berbisik di telefon

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

********************************************************************************

Thanks guys for reading this entry and sing one of my favourite song. Huhu. Terharu sangat! Sobs T_T

Lain kali kalau aku rajin and ada masa, aku share lagi lirik lagu lain and update banyak-banyak entry, k?
Sekarang ni serious aku tulis kau, aku memang sangat buzy! Busy with my priorities whish are homeworks and study. And busy jugak with my business yang tengah nak naik sekarang ni. Walaupun aku ni just a dropshipper, tapi kesibukan tu terasa jugak tau.

That's why, aku hanya akan update new entry bila aku rajin dan ada masa. Kalau rajin sahaja tapi takde masa tak boleh jugak kan? And kalau ada masa tapi mood malas pun tak boleh. Kena rajin dan ada masa. Atau dalam erti kata lain, kena ada masa dan tak malas. Eh, sama je kan? Ah, lantaklah! Yang penting aku faham. Hehehe XD

Ok lah uols semua. I end up this entry here. Assalamualaikum and bye, peeps ;)

.
.

Thanks for reading this entry ^_^

.
.

Cc: Terjemahan Lirik Lagu Barat - Song Lyric Translation ; Photograph | Ed Sheeran

Thursday, 19 January 2017

Nurraysa Buat Promosi Gila-Gila Untuk Tahun Baru Cina!??

Assalamualaikum semua :')

Waaaa. It's been very longgg time I'm not updating any entry here. Yaaa. Im quiet busy. Busy with my daily routine as a full time student and dropship.

Everyday adaaaa je homeworks yang my teacher beri. Like, aku ni kat rumah makan keropok, goyang kaki sambil tengok cerita Upin Ipin -_- Dah la dengan balik sekolahnya lambat. Pukuk 4 baru sampai rumah. Tu belum masuk extra class lagi tu. Huuuu. Letihnya! Walaupun baru je bulan Januari. Sesak nafas aku tiap-tiap hari nak menghadap all those stuff. Now, tidur pukul 3 pagi tu dah jadi common thing. Pukul 3am tu macam pukul 12am je. Tidur pukul 3.30 am, bangun pukul 4.30 am. Kau rasa? Haaaaa... Kalau PM tau waktu tidur aku ni.

But, walaupun begitu, I still have time for myself. I still have time to comfort myself.

Selalunya, selepas balik dari sekolah, masa tu la aku manjakan diri aku ^_^ Makan, mandi, solat and then, I free.

Masa tu lah aku on IG untuk promote things I sell, untuk reply my customer's whatsapp, untuk proceed orders customers etc etc etc. Masa tu jugaklah aku on google and find some information untuk tambahkan knowledge dalam kepala aku ni sebab by 7pm aku akan off phone untuk solat, mengaji, solat lagi then buat homework. See? How busy I am..

Actually I dont want to nag about this here. Perkara tu tak penting pun. Today is Friday and Ganu cuti hari ni. So, yeay for me! Sebab tak perlu attend school. Just need to finish my homeworks yang bertingkat-tingkat ngalahkan Gunung Kinabalu tu. But, biarlah. Malam ni aku buat XD

Sooooo... As u guys know. Im a dropship of SahabateNuur and The Junni. I sell books, planners and quran. I also sell beauty products from The Junni.

And, this January, aku tambah lagi satu bisnes which is aku jadi dropship untuk Nurraysa Beauty. Yup! Im a dropship of Nurraysa Beauty. Let follow my business IG @nurraysatrustedseller .

Alhamdulillah, walaupun tak sampai sebulan pun lagi aku jadi dropship Nurraysa, tapi rezeki tu macam mencurah-curah je. Ada je customer yang text aku tanya pasal produk Nurraysa and nak beli produk ni. And, I feel so grateful. Walaupun komisen as a dropship tak banyak, but I still can save my money through this. And, InshaAllah, Im planning to upgrade my pangkat sekarang ni to agent. But.. Tunggy dululah. Not the time.

So, people. If you always follow Nurraysa punya aktiviti, Im sure you know about this. Yaa, as we know Chinese New Year is just around the corner. Lagi dua minggu je. And, know what?

Nurraysa buat promosi gila-gila sempena Chinese New Year!

Ahah! Nurraysa buat promosi gila-gila sempena Chinese New Year ni. Promosi tu bermula 21 January 2017 which is tomorrow till 7 February 2017. 17 haru tu promosi! Dengan harga produk yang jatuh merudum!

Aku sendiri rambang mata ok tengok harga produk. SEMUANYA MURAH!! Ringannnn je tangan ni nak buat online bank in beli produk Nurraysa. Huhu XD

Kalau korang berminat nak tahu berapa harga promosi yang Nurraysa tawarkan, feel free to have a look at pictures below. Or, just visit my business IG, @nurraysatrustedseller sebab aku akan upload all these pictures there including the caption.

And, kalau korang berminat nak beli, boleh whatsapp my business number, 01129218202 . Emel pun boleh. Just emel me at nauraqaseh2001@gmail.com dengan title 'Nurraysa's Customer'.

Im sure korang akan rasa sangat berpuas hati bila dah tengok harga nanti.

And.. Dont worry. I AM TRUSTED SELLER. Im sure duit korang tak kan akan hangus macam tu je ;')

Sooo. I stop here. Dont forget to have look at the pictures below.

Till I write again, ya? SOON! Assalamualaikum :')

.

Thanks for reading this entry ^_^

.
.

Wednesday, 4 January 2017

Random Entry That I Shounldn't Post

Assalamualaikum semua :)


Wah! It's been a very long time I'm not updating any story about mysef here. Huhu >< Bukan sengaja tau tak nak tulis entri baru,tapi sebab aku sibuk sangat. Yep! Kehidupan aku sangat hectic.

Actually, entry ini adalah bukan entry yang dirancang, Aku ta plan un untuk tulis entri ni, Tapi dah alang alang laptop ada dengan aku, aku pun apa lagi? Layan blog la :D

K, la guys. Aku bukan malas nak taip entry baru, tapi sekarang ni otak aku tengah beku. Tepu! Idea tak boleh nak masuk pun dalam kepala ni. Tak tau nak tulis apa. Hemmm..

So, I think, I should stop writing here.

Bye, dearies. Assalamualaikum :D

.

Thanks for reading this entry :')

Aku Pembawa Talasemia

Assalamualaikum and hye semua :') . :') . Hanya mampu senyum. . Soooo, I gonna go to Klinik 1Malaysia at UTC, PB Square, K. Te...