Saturday, 28 January 2017

Lirik Lagu Photograph - Ed Sheeran Dan Terjemahan

Assalamualaikum semua :')

.

Macam biasa, kalau aku share lirik lagu, mesti ada makna di sebalik lirik lagu tu. Tak kisahlah makna apa pun, yang penting ada makna. Takdelah lagu yang maknanya tak masuk akal macam lagu tekkkkk. Huuu. Tak boleh mention tajuk lagu tu. Nanti free je kena kecam. Aku tak nak!!!

So... Lirik lagu kali ni yang aku nak share ialah lirik lagu Photograph by Ed Sheeran.

Asyik lagu english je. Mananya lagu Melayu. Kan???? Hehe. Actually, aku jarang dan kurang dengar lagu Melayu. Tapi takpe. Next entry aku share lirik lagu Melayu. Ada satu lagu Melayu ni yang aku rasa liriknya sangat menyentuh kalbu. Cewah!!!

Ok lah. Malas nak intro panjang-panjang. Ni, lirik lagu Photograph by Ed Sheeran.

Make sure korang baca lirik lagu ni sambil korang dengar lagu ni kat earphone. Barulah feel, kannn?

Ok, let's sing!

********************************************************************************

Lirik Lagu PHOTOGRAPH by ED SHEERAN

.

Loving can hurt, loving can hurt sometimes
Mencintai bisa menyakitkan, mencintai terkadang bisa menyakitkan

But it's the only thing that I know
Tapi itulah satu-satunya yang kutahu

When it gets hard, you know it can get hard sometimes
Saat keadaan terasa sulit, kau tahu kadang keadaan bisa sulit

It is the only thing that makes us feel alive
Inilah satu-satunya yang membuat kita merasa hidup

II
We keep this love in a photograph
Kita simpan cinta ini di dalam foto

We made these memories for ourselves
Kita buat kenangan ini untuk diri kita
sendiri

Where our eyes are never closing
Dimana mata kita tak pernah terpejam

Our hearts are never broken
Hati kita tak pernah patah

And time's forever frozen, still
Dan waktu selamanya beku, diam

KORUS
So you can keep me
Hingga kau bisa menyimpanku

Inside the pocket of your ripped jeans
Di dalam saku celana robekmu

Holding me close until our eyes meet
Mendekapku erat hingga mata kita
bertemu

You won't ever be alone, wait for me to come home
Kau takkan pernah sendiri, tunggulah aku pulang

Loving can heal, loving can mend your soul
Mencintai bisa menyembuhkan, mencintai bisa merajut jiwamu

And it's the only thing that I know, know
Dan itulah satu-satunya yang kutahu, kutahu

BACK TO II
We keep this love in a photograph
Kita simpan cinta ini di dalam foto

We made these memories for ourselves
Kita buat kenangan ini untuk diri kita
sendiri

Where our eyes are never closing
Dimana mata kita tak pernah terpejam

Our hearts are never broken
Hati kita tak pernah patah

And time's forever frozen, still
Dan waktu selamanya beku, diam

KORUS
So you can keep me
Hingga kau bisa menyimpanku

Inside the pocket of your ripped jeans
Di dalam saku celana bututmu

Holding me close until our eyes meet
Mendekapku erat hingga mata kita
bertemu

You won't ever be alone
Kau takkan pernah sendiri

And if you hurt me
Dan jika kau menyakitiku

That's okay baby, only words bleed
Tak mengapa kasih, hanya kata-kata berdarah

Inside these pages you just hold me
Di dalam halaman ini kau hanya
mendekapku

And I won't ever let you go
Dan aku takkan pernah melepasmu

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

So you can fit me
Kau bisa menaruhku

Inside the necklace you got when you were sixteen
Di dalam kalung yang kau miliki saat usiamu enam belas tahun

Next to your heartbeat where I should be
Di dekat detak jantungmu dimana
harusnya kuberada

Keep it deep within your soul
Simpanlah dalam-dalam di jiwamu

And if you hurt me
Dan jika kau melukaiku

Well that's okay baby, only words bleed
Yah tak mengapa kasih, hanya kata-kata berdarah

Inside these pages you just hold me
Di dalam halaman ini, kau hanya
mendekapku

And I won't ever let you go
Dan aku takkan pernah melepasmu

When I'm away, I will remember how
you kissed me
Saat aku jauh darimu, aku kan ingat
bagaimana kau menciumku

Under the lamppost back on Sixth street
Di bawah tiang lampu di belakang jalan Enam

Hearing you whisper through the phone
Mendengarmu berbisik di telefon

Wait for me to come home
Tunggulah aku pulang

********************************************************************************

Thanks guys for reading this entry and sing one of my favourite song. Huhu. Terharu sangat! Sobs T_T

Lain kali kalau aku rajin and ada masa, aku share lagi lirik lagu lain and update banyak-banyak entry, k?
Sekarang ni serious aku tulis kau, aku memang sangat buzy! Busy with my priorities whish are homeworks and study. And busy jugak with my business yang tengah nak naik sekarang ni. Walaupun aku ni just a dropshipper, tapi kesibukan tu terasa jugak tau.

That's why, aku hanya akan update new entry bila aku rajin dan ada masa. Kalau rajin sahaja tapi takde masa tak boleh jugak kan? And kalau ada masa tapi mood malas pun tak boleh. Kena rajin dan ada masa. Atau dalam erti kata lain, kena ada masa dan tak malas. Eh, sama je kan? Ah, lantaklah! Yang penting aku faham. Hehehe XD

Ok lah uols semua. I end up this entry here. Assalamualaikum and bye, peeps ;)

.
.

Thanks for reading this entry ^_^

.
.

Cc: Terjemahan Lirik Lagu Barat - Song Lyric Translation ; Photograph | Ed Sheeran

Post a Comment

After Two Months | My Updated

Assalamualaikum and hye everyone ;') . It's been like 2 months already since my last write up which was on 09/10/2017. I wrote abo...