Saturday, 23 December 2017

Pesanan Untuk Kaum Hawa

Assalamualaikum semua :')

.

Memang trend eyh zaman sekarang pakai tudung (turban) tutup rambut je. Kenapa? Batang leher tu bukan aurat ke?
.
Memang trend eyh zaman sekarang pakai tudung (shawl) selempang atas bahu tanpa pakai skarf. Anak rambut nampak. Batang leher pun nampak walau tak semua.
.
Memang trend eyh zaman sekarang pakai tudung ke belakang sampai nampak rambut. Dahi tu luas sangat ke?
.
And trend yg tak pernah hilang. Pakai tudung singkat nampak dada.
.
Bak kata ustaz saya, "Nak jual 'nasi lemak' tu berapa ringgit?" Sebab asyik duk tayang je. Mesti sebab cari "pembeli" tu.
.
For u, it's maybe "a trend". Tapi pernah fikir tak yang awak ni seperti memainkan HUKUM ALLAH?
.
Sebab tutup aurat ni bukan ustaz ustazah suruh. Bukan peraturan yg ulama' cipta. Hukum ni dari Allah.
.
And for yor information, bila awak tak jaga aurat awak, awak dah seperti menjual maruah sendiri. Dah la jual FREE. Tak nama jual macam tu. "FREE GIFT" je. So, nanti jangan marah kalau ada "mata gatal" duk usha aset awak.
.
Mata gatal tu bukan setakat lelaki je. Lesbian macam mana? Bahaya sisters!
.
Kadang-kadang rasa kesian sangat dengan LELAKI YANG TRY HARD GILA-GILA UNTUK JAGA PANDANGAN. But then, failed! Kenapa? Sebab terpandang awak. Terus iman retak macam kaca. Kalau retak ok lagi. Tapi kalau pecah macam mana? Tak ke naya? Haru!
.
Awak kena ingat sisters. Semua lelaki ada iman. Tapi iman ni bergantung pada seseorang tu. Sebab bukan semua lelaki adalah ulama'. Dengan godaan syaitan lagi. U rase?
.
So jangan terkejut kalau terjadi perkara bukan2. Sebab pepatah melayu pun ada kata, sebelum nasi jadi bubur, better sediakan payung sebelum hujan.
.
Nasi dan payung takde kena mengena. So do, bubur dan hujan. Kan dah kata pepatah Melayu!
.
Actually, hal aurat ni tak perlu sebut banyak kali pun sebab semua perempuan tau batas aurat sebagai seorang "HAWA". Cuma ada jenis yang cakna dan ada jenis yang malas nak ambik tau.
.
Suka hati awak la.
Saya dah tegur.
.
Ok, tu ke nak bebel pagi ni.
.
By the way, rindu nak blog T_T
.
K, bye. Assalamualaikum :)

.
.

Thanks for reading this entry ^_^

Post a Comment

Pesanan Untuk Kaum Hawa

Assalamualaikum semua :') . Memang trend eyh zaman sekarang pakai tudung (turban) tutup rambut je. Kenapa? Batang leher tu bukan aurat...