Sunday, 10 May 2015

Subhanallah!

Assalamualaikum...

Hari ni nak story something. Pasal kakak yang baru saje aku kenal. Nama dia aku rahsiakan. Aku gelar dia Nur je yang bermaksud Cahaya. Aku harap Cahaya kebenaran akan sentiasa menyinari hidupnya.

Nur ni seorang mahasiswi di sebuah uni. Umur baya kakak aku. Dia ni dulu agak teruk. Kaki pub, kaki arak and pakaian tak usah kiralah. Menjolok mata. Dia cakap family dia pun macam tu.
Nur cakap kat aku dia nak berubah.

Nak berubah jadi muslimah sejati. Alhamdulillah syukur apabila dia cakap macam tu. Tapi dia tambah lagi, dia cakap susah gila nak berubahh sebab family dia kaki pub sama je dengan dia and friends dia pulak mulut celopar. Ya, aku faham apa yang dia maksudkan dengan 'susah'. Aku faham sangat.

Sambil chating dengan dia kat FB, sambil tu jugak aku stalk FB dia. Cantik orangnya. Manis bila tersenyum.. Tengah-tengah stalk tu, terbaca la satu status dia ni. Dia tulis kat situ, 'Rasa macam nak balik macam dulu.'

Allahuakhbar! Masa baca ayat tu tetiba je rasa jantung ni macam nak gugur. Allah, kau teguhkanlah iman dia. Amin ~

Aku ada tanya dia macam mana rasa arak. Katanya, 'rse cm juz buah2 yg diperap kt dlm peti
cmpur gn air brgas n rse dye mmang berapi laa tekak
.. cepat rse pening then otak pon da cm x
btol..'
←_← Ni jawapan akak tu. Huh! Aku mengeluh. Betullah, dia memang dah telan air kencing syaitan ni.

Aku tanya dia, 'Kak nangis ke?' Dia cakap 'ya'. Actually, tak heran pun dia cakap macam tu. Baiasalah tu. At least dia nangis sebab sedih ingat zaman jahiliah. Hem..

→_→ Kepada kakak tu, hope akak tabah untuk menempuh dugaan dunia ini. Kuatkan iman dan teguhkan pendiria. Semoga syurga itu milik akak ∩__∩ ←_←
Post a Comment

Aku Pembawa Talasemia

Assalamualaikum and hye semua :') . :') . Hanya mampu senyum. . Soooo, I gonna go to Klinik 1Malaysia at UTC, PB Square, K. Te...