Saturday, 17 September 2016

THT Menang Lagi

Assalamualaikum semua :')

.

Semalam aku pergi tengok hoki match between THT vs SAPURA for Liga Hoki apaentahakutakingat. And the result was THT 4 : 1 SAPURA . Ye ye ye. THT menang dengan SAPURA 4 gol berbalas 1 gol. Yeay for THT. YEAY!

3 gol THT telah di- shoot oleh Chan Jung Hoon (aku tak tau eja macam mana nama dia) pemain berjersi 25. 2 gol di-shoot ketika first half and 1 gol di-shoot ketika second half. Kiranya dia tu hero of the match la. And another 1 goal was shot by my hero (jyeah!) siapa lagi kalau bukan FAIZAL SAARI? Hehe XD Dia shoot gol ketika 4th half kalau tak silap. Sengih sumbing dia boleh shoot gol. Oh, keempat-empat gol ini telah di-shoot through penalty corner. Tapi aku panggil short corner. Jangan tanya aku kenapa. Dah coach aku dulu ajar aku macam tu aku ikut aje lah. Haish.

But the sad part is, (ada sad part jugak ye) , my handsome-cute-beautiful-flawless Kim JungHoo, jersi no.6 tak shoot gol pun untuk match ni. Dia just keluar masuk padang je. Unlike last game which was on 6/7th Sept.

Gol team SAPURA pula telah di-shoot ketika 3rd half kalau tak silap aku through penalty shot. Aku tak ingat siapa pemain tu. Maybe Firman. Em. Just let it. Dorang kalah so tak perlulah aku ingat. Kan? Ada unsur diskriminasikah di sini? Aku kisah hape? Peminat tegar THT nih :p

Nest game is tomorrow, THT vs TNB at Stadium Hoki Batu Buruk, 5.30 p.m. Mana-mana orang Ganu yang free dan berkesempatan esok bolehlah datang beramai-ramai untuk beri sokongan penuh padu kepada team THT. Dengar MC kata, esok final game. And bila aku buka THT FB page, ada aku terbaca satu status ni. Dia kata esok game untuk penentuan juara. Hemmmm... Kalaulah betul, aku harap sangat THT menang.

Huhu. Tetiba rasa rindu nak count 10 saat terakhir dengan others fans yang datang sokong macam tahun lepas. Masa tu memang rasa sehati sejiwa sungguhlah kitorang! Siap ada yang kibar bendera negeri Terengganu saiz extra besar lagi.

Huuuuu. Tasyabar :D *muka geram

Papepun, congratulation to THT for yesterday's victory. Let's fight together for tomorrow's game. And let's be the winner again like last year. Hehe.

Kalau korang nak tau pasal hoki game yang tahun lepas, boleh klik sini.

Tahun lepas bolehlah aku update entry pasal hockey final game secara detail. Tapi tahun ni tak boleh KOT sebab buzzzyyyy. You know 'buzy'? Ahhh. I just feeling like really hate with the PT3 exam. (Just ignore my broken english, doeh -_-") Tak boleh ke terus naik form 4? Malas kita nak ambik PT3 T_T

OKlah guys and gals. Stop sini dulu ya. Assalamualaikum and have a nice weekends everyone :D

.

P/s: Esok Ganu dah sekolah. Oh malasnya!

P/s:
Pic. 1 - Before THT did the penalty corner.
Pic. 2 - Faizal Saari, the legend!
Pic. 3 - Introduce you, my handsome-cute-beautiful-flawless Kim JungHoo
Pic. 4 - Final result of the game :D
.

Thanks for reading this entry ^_^

Post a Comment

After Two Months | My Updated

Assalamualaikum and hye everyone ;') . It's been like 2 months already since my last write up which was on 09/10/2017. I wrote abo...