Friday, 2 October 2015

Dia Gadis Contoh

Ahad/20 September 2015


Assalamualaikum...

Entry hari ni, aku nak share something kat uolls yang sudi baca entry iolls ni, HikHik >_<
K, enjoy reading ;D











Nampak tak gambar kat atas? Ha.. Nampak kan? Nampak kang?? HUHU.
.
Susah nak cari gadis cenggini zaman sekarang. Kalau ada boy ajak keluar, beritahu mak dulu.. Then, tak terima ajakan boy tu secara melulu. Selalunya girl akan terima je tanpa usul periksa. Huh! Sadis...
And, susah jugak nak cari mak yang bertanggungjawab macam kat atas. Selalunya mak akan suruh anak dia pergi je jumpa lelaki tu. Beri peluang la kononnya.. Lepas tu bawak balik kat rumah, kenal-kenal.. Mak pulak, suruh lelaki tu jaga anak dia baik-baik..

Hah? Apakah?? Sepatutnya mak perempuan tu sendiri la yang kena jaga anak dia. Bukannya lelaki yang langsung takde blood-relation with that girl/her daughter.. Pelik jugak kenkadang, mak zaman sekarang ni tak takut ke kalau apa-apa yang jadi kat anak dia?? W.E.I.R.D..

Kalau maja pun -ehem-ehem- je, ayah apatah lagi kan??? Sedihnya dunia sekarang ;(

------------------------------------------------------------------------

Aku harap, kat dunia yang serba moden ni, ada lagi perempuan yang cenggini and lebih ramai. God will.
Sedih pulak aku tengok perempuan zaman sekarang pakai tudung, tapi berpegangan tangan dengan lelaki bukan mahram.. Yamjg lelaki pulak, pakai kopiah, pergi solat jemaah kat masjid, tapi lepas tu pergi dating dengan perempuan non mahram at the beach.. Belai-belai rambut perempuan tu.. Entahlah dunia...

Hakikatnya manusia zaman sekarang especially remaja dah teryipu dan ditipu oleh dunia.. Bangkitlah woi!! YAHUDI tunggu masa je naj serang kita orang Islam..

Tak sedar lagi ke?? Tengok Palestin dengan Gaza tengah diserang sekarang. Nanti, kot-kot Malaysia pulak. Aku bukannya mintak and nak perkara tu terjadi.. But, who knows kan??

Eh, dah terlanjur ke topik lain... Erk, stop di sini sudaa..

*_*

OK, lah. So, nasihat aku untuk entry kali ni ialah, jangan terima ajakan lelaki secara membabi buta.. Kalau kau rasa diri kau tu macam 'babi buta', terima lah ajakan dia... Hey, you dont know him, but you accept his request to hang ou... Siap promise lagi nak pakai baju sama color. Wah.. Blah la.. Menyampah doe aku dengan remaja zaman sekarang.. Hopefully aku tak cenggini.. Aminn...


K, adios..

Thanks for reading this entry >_<
Post a Comment

After Two Months | My Updated

Assalamualaikum and hye everyone ;') . It's been like 2 months already since my last write up which was on 09/10/2017. I wrote abo...