Monday, 8 August 2016

Third Entry For August 2016

Assalamualaikum semua :')

.

Dah lama nampaknya blog kesayangan aku ni bersarang tanpa apa-apa entry. Bulan lepas aku update 2 entry aje lepas tu senyap tanpa khabar berita. Kan?

Actually, bukan aku sengaja tak nak tulis entry baru. Tapi masa amat mencemburui diriku. Seriously I was really buzy last month sampaikan kesuntukan masa nak update blog. And sebenarnya bulan ni pun aku buzy. Tapi saje buat-buat tak buzy. HEHE.

For your infomation, last week, 02.08.2016 was my English oral test and I did it. Yes! I did make it. Everything went well and I managed to answer the question given which was about 'Family outing can strenghthen the relationship between the family members'. The question was easy, seriously! My teacher just asked my opinion about the statement either I agree or not. And of course my answer is I AGREE. Hopefully I get full mark for this oral test. Can't wait for english and BM listening test this coming Tuesday and Wednesday. Em. Actually, tomorrow and the next tomorrow.

Oh ya, yesterday was my BM oral test and everyrhing was OK. Soalannya bertema Seni dan Budaya dan group aku sebulat suara memilih topik Perayaan Kaum Di Malaysia untuk diperkatakan. Oceh, ayat. Asyik nak sastera je. I hope my mark for this BM oral test is above 27.

Hopefully everything gonna be OK. Hopefully Hopefully Hopefully. Ya Allah Tolonglah Hambamu Ini T_T

By the way, dua orang kawan aku, Piqa and Kusyah nangis lepas kuar dari bilik english oral test. Kusyah nangis sebab dia cakap dia blank dalam bilik time oral test tu. Dia tak tahu nak jawab apa. For Piqa pulak aku tak tahulah kenapa. She just cried with no reason. Maybe sebab TERover excited so she couldn't answer the question given. Tapi dia kata dia boleh jawab. Hem... Papepun, perkara sudah berlalu and InshaAllah everything gonna be fine.

.

Dear Human,
No matter who you are yang baca entry ni, I hope you can pray for me and my friends for tomorrow's test. I hope I can do my best because it's just BM listening test kot. Malu ar ngan budak cine kalo just dapat gred B. Ko ni Melayu ke Japanese? Haaa.

I'm really hopping for your pray, guys and girls. May Allah bless you :')

Last but not least, thanks sangat-sangat kat sesape yang concidently baca entry ni or memang berniat buka blog aku untuk baca entry yang aku tulis. Sebabnya, aku tau tak ramai yang tau akan kewujudan blog aku ni so mestilah tak ramai viewers and readers, kan?

Oklah, salam sayang and assalamualaikum from me. Bye ;')
.

Thanks for reading this entry ^_^

Post a Comment

A ComeBack Maybe? | After Few Months

Assalamualaikum semua :) . Dah lama kan aku tak post apa-apa entry kat sini. Busy. Tu je mampu cakap. Terlalu banyak benda dan perkara yan...